HOŞ GELDİNİZ
Hızlı ve güvenli alışverişe giriş yapın!
HENÜZ ÜYE DEĞİL MİSİNİZ?
Kolayca üye olabilirsiniz.

Kapı Boyası Seçerken Nelere Dikkat Edilmelidir?

18-03-2022 03:01
Kapı Boyası Seçerken Nelere Dikkat Edilmelidir?

Kapı Boyası Seçerken Nelere Dikkat Edilmelidir?

Eviniz için iç kapı seçmek oldukça zordur. Hangi kapının evinizin dekorasyonu için uygun olduğunu belirlemek de bir hayli zordur. Kapıyı seçtikten sonraki süreçte biraz zorlayıcıdır çünkü kapılarınızı hangi renge boyayacağınız konusunda kararsız kalabilirsiniz. Endişelenmeyin! Bugün sizlere kapılarınızı boyarken nelere dikkat etmeniz gerektiği konusunda yardımcı olacağız hadi başlayalım.
 

Kapı Boyası Renkleri Nelerdir?

Kapılar çok uzun süre kullanılacağı için kapı boyası seçerken kaliteli ve dayanıklı kapı boyaları tercih ediniz. Ayrıca kapı boyası seçerken boyanın parlaklığı da çok önemlidir. Parlak, yarı parlak ya da mat kapı boyaları mevcuttur. Burada evinizin dekorasyonu oldukça önemli bir ayrıntıdır. Çünkü evinizde eşyalarınız çok gösterişli ise kapılarınızı geri planda tutmak için mat bir kapı boyası tercih edebilirsiniz. Ya da evinizin eşyaları sade ise kapı boyasını parlak bir renk seçerek kapılarınızı ön planda tutabilirsiniz.

2023 iç kapı modelleri kataloğumuza web sitemizden ulaşabilirsiniz. En trend, en dayanıklı ve en modern kapıları bile ulaşarak satın alabilirsiniz. Toptan iç kapı imalatı ve satışımız mevcuttur. Daha fazla bilgi için lütfen bizimle iletişime geçiniz.

Ayrıca dikkat etmeniz bir diğer nokta ise kapıların temizliğidir. Ev kapılarınızın temiz bir görünüme sahip olmasını istiyorsanız kapı boyası seçimi oldukça önemlidir. Burada bilmeniz gereken şey parlak veya yarı parlak kapı boyalarının daha kolay temizlendiğidir. Ayrıca parlak kapı boyaları temizlendiği zaman ışıl ışıl parlar ve evinizin daha şık görünmesine yardımcı olur.

Tabi ki hepiniz evinizin kapılarının aynı renk tonunda olmasını istersiniz. Eğer evinizin kapılarını siz boyayacaksanız her kapınızı aynı oranda boyamanız gerektiğidir. Örneğin kapının birini tek kat boyayıp bir diğerini ise 2 kat boyarsanız iki kapı arasında ton farkı olur ve bu da istemediğiniz bir görüntü oluşturur. Ev kapılarınızın bir bütün olmasını istiyorsanız her kapıyı eşit seviyede boyayınız.

Evinizin kapılarının eski boyası parlak bir boya ise ve siz mat bir boya kullanacaksanız öncelikle matlaştırıcı kullanmanız gerekmektedir. Bu sayede kapılarınız yeni rengine daha kolay adapte olacaktır.

Kapılarınızın ön ve arka kısmını aynı anda boyamak isterseniz kapılarınızı menteşe üzerinde bırakmanız yeterli olacaktır. Bu işlem size kolaylık sağlayacaktır. Modern kapı sistemlerinde kilit sisteminin sökülmesi oldukça kolaydır. Kilit sistemini söktükten sonra kapılarınızı boyamanız da kolaylaşacaktır.

Kapı Boyası ve Kapı Modeli Arasındaki Uyum

 

Ev dekorasyonu için iç kapı detayı oldukça önemlidir. Çünkü dışarıdan içeriye girerken dikkatimizi çekecek ilk eşya kapıdır. Bu yüzden evinizin kapısının modern ve çağdaş bir görünüme sahip olması gerekir.

Genellikle evlerde mobilya ve diğer eşyalar seçilirken kapılar göz ardı ediliyor. Çünkü bir eve yerleşeceğimiz zaman kapılar önceden hangi renk yapılmış ise o renk kalıyor. Biz ya mobilya alırken kapılar ile uyumlu mobilya almalıyız ya da aldığımız mobilyalara uyumlu bir kapı yapmalıyız. Bunun için de kapı boyası seçimi oldukça önemlidir.

Yani kapı boyası ve kapı modeli seçimi mobilya seçimi kadar önemli ve bir o kadar da dikkat gerektiren bir konudur. Evinizin bir bütün olmasını istiyorsanız doğru seçimler yapmalısınız. Örneğin evinizin kapısı lake bir kapı ise parlak bir boya ile kapınızı canlandırabilirsiniz. Bu sayede oldukça şık görüntüler elde edebilirsiniz. Ya da Evkap ile iletişime geçerek en güzel lake kapı modellerine sahip olabilirsiniz.

  • Birinci kalite malzeme kullanılarak kapı üretimi yapmaktayız.
  • Amerikan kapı, lake kapı, PVC kapı, ahşap kapı, kompozit kapı, laminat kapı ve MDF kapı gibi daha bir çok kapı modeli web sitemizde görselleri ile mevcuttur.
  • Kapılarımız camlı ya da camsız şekilde imal edilebilir.
  • Kapılarınızı geniş renk kartelamızdan seçeceğiniz bir renge boyayabiliriz.
  • Çok uzun yıllar gönül rahatlığı ile kaliteli kapılarımıza sahip olabilirsiniz.
  • Kapılarımız aşınmaz ve neme karşı dayanıklılık özelliğine sahiptir.
  • Kapı imalatında kullandığımız boyalar uzun yıllar ilk gün ki parlaklığını koruyacaktır.
  • Evinizin stiline tarzına en uygun kapı modeli bizde mevcuttur.

Sizlere 2023 iç kapı modelleri hakkında bilgi vermek için sabırsızlanıyoruz. Ürünlerimizdeki el işçiliği ve zanaatkar dokunuşlar sayesinde kimsenin evinde göremeyeceğiniz iç kapılara sahip olabilirsiniz. Evinizin kapılarını gören herkes ne kadar zevkli olduğunuzu düşünecek ve evinize hayran kalacaktır.

Evkap olarak sektördeki 65 yıllık tecrübemizi kullanıyoruz ve kapı imalatı konusundaki uzmanlığımıza güveniyoruz. Zevkinize, tarzınıza ve son trende en uygun kapılar Evkap Kapı’da mevcuttur.

Kapı Boya Çeşitleri Nelerdir?

Evinizin kapıları zaman içerisinde farklı maddelere maruz kalarak yıpranabilir. Örneğin çocuğunuz var ise kapınızı çizebilir boyayabilir ya da kapınız darbe alabilir. Elbette ki Evkap kapıları darbelere ve aşınmalara karşı oldukça dirençlidir. Lakin zaman içerisinde sınırları aşan darbeler sonucu kapınız zarar görebilir.

Örneğin sigara dumanı kapınıza zarar verebilir. Eğer kapınız çok fazla suya ve neme maruz kalıyorsa zarar görebilir. Hatta sigara dumanına maruz kalan kapıların renkleri zamanla solabilir. Zaman içerisinde de bu solmalar kapılarınızın eski ve yıpranmış bir görünüme sahip olmasına neden olabilir.

Kapınızın boyasını seçerken dikkat etmeniz bir diğer nokta ise kapılarınızın hangi malzemeden üretildiğidir. Bu konuya oldukça dikkat etmeniz gerekir. Çünkü sadece kapı boyanızın böyle bir durumda kaliteli olması yetmeyebilir. Kapınızın ana malzemesine uygun bir boya seçmeniz oldukça önemlidir.

Kapı boyası çeşitleri oldukça fazladır. Akrilik kapı boyaları, su bazlı boyalar, yağlı boyalar, lake boya, vernik gibi farklı kapı boyama çeşitleri mevcuttur.

  • Son olarak dikkat etmeniz gereken nokta bir kapının boyayı ne kadar emeceğidir.

Örneğin klasik yani ahşap kapılarda boya emilimi çok daha fazladır. Bu yüzden bu tarz kapılar boyanırken öncelikle astar boya sürmeniz gerekmektedir. Kapıya astar boya sürmemizin amacı kapının her noktasının aynı renk tonunda olmasını sağlamaktır.

Bununla alakalı sizler için hazırlamış olduğumuz evde kapı nasıl boyanır? içeriğimizi inceleyerek detaylı bilgiye ulaşabilirsiniz.

Astar boya sürdükten sonra bir kat daha boya sürersek kapılarımız çok daha güzel ve modern bir görünüme sahip olmuş olur.

Kapılarınızı boyarken alacağınız fırçaların ve ruloların boyutları da önemlidir. Doğru ölçülerdeki fırça ve boyaları tercih ederek boyama işlemini kolaylaştırabilirsiniz.

Son olarak eğer MDF bir kapınız var ise boyama işlemi için yağlı boya tercihi yaparsanız çok daha güzel sonuçlar elde edersiniz. Bu sayede kapılarınız daha güzel ve parlak görünüz.

Gördüğünüz gibi kapı boyası tercih ederken dikkat etmeniz gereken bir çok nokta bulunmaktadır. Evkap ile iletişime geçerek oldukça kaliteli ve evinize uygun şekilde boyanmış ve renklendirilmiş kapıları satın alabilirsiniz.
IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.