HOŞ GELDİNİZ
Hızlı ve güvenli alışverişe giriş yapın!
HENÜZ ÜYE DEĞİL MİSİNİZ?
Kolayca üye olabilirsiniz.

Kapı Montajı Nasıl Yapılır?

18-03-2022 03:03
Kapı Montajı Nasıl Yapılır?
Kapı Montajı Nasıl Yapılır?


 
Bildiğiniz gibi kapılar evimizin görselliğini en güzel yansıtan dekorasyon ürünleridir. Bu yüzden kapı montajının nasıl yapıldığı çok önemlidir. Örneğin evinizin kapısının montajı düzgün yapılmaz ise kapınız rahat bir şekilde açılıp kapanmaz ve estetik açıdan kötü gözükür. Aynı şekilde kapı kasası ile kapı arasındaki boşluk iyi ayarlanmaz ise kapınız kapanmaz. Kapılarınız iyi bir şekilde yerine köpüklenmez ise sağlam olmaz. Kapının kilidi doğru bir şekilde takılmaz ise kapınız rahat bir şekilde açılmaz ya da kapanmaz. Bu yüzden kapı montajı ile ilgili bilmemiz gereken çok şey vardır.
 

Ahşap Kapı Montajı Nasıl Yapılır?

Eğer evinizin kapılarını kendiniz monte edecek iseniz bu yazımız size çok güzel bir şekilde yardımcı olacaktır. Fakat eğer bir kapı montaj ustasına kapılarınızı monte ettirecek iseniz kapı montajı hakkındaki detaylı bilgileri öğrenerek yapılacak hataların önüne geçebilirsiniz.

Evinizin iç kapılarının nasıl monte edileceğini öğrenmeniz için oluşturduğumuz kapı montaj rehberine merhaba deyin. Ahşap kapı montajı çok kolay bir iş olmamakla birlikte size vereceğimiz bilgiler sayesinde kendiniz kapı montajını yapabilirsiniz.

Evinizin kapıları evinizi yepyeni bir görünüme kavuşturacak harika dekoratif ürünlerdir. Sadece evin kapısının rengi bile değişse evinizin görünümü tamamen değişir. Bu yüzden evinize küçük dokunuşlar yaparak farklı bir çok dekorasyon görüntüleri elde edebilirsiniz. Komşularınız evinize geldiği zaman woow diyeceği kapılara sahip olmayı sizde istiyorsunuz elbette ki. Bu yüzden yazımızı dikkatli bir şekilde inceleyiniz. Şimdi iç kapılar nasıl yapılır, ahşap kapı montajı nasıl yapılır rehberimize başlayalım.

  1. Kapı Montajı için Gerekli Malzemeler

 

Öncelikle kapı montajı yapacağınız zaman ihtiyacınız olan araçlara bir göz atalım isterseniz. Bunlar;

  • Ölçü almak için; cetvel, mezura, kalem
  • Kapıları sabitlemek için kapı takozları
  • Kesim yapabileceğiniz bir tezgah
  • Testere
  • Kapı menteşesi
  • Keski
  • Vidalar
  • Tornavida ve çekiç

Yukarıda belirttiğimiz malzemeler bir kapı montajı için gerekli olan temel malzemelerdir. Bu malzemeler ile kapıların montajını kolaylıkla yapabilirsiniz.

  1. Evinizin Kapısını Seçin

 

Öncelikle evinizin dokusuna en uygun iç kapıyı seçin. Çünkü kapı montajı ne kadar doğru bir şekilde yapılırsa yapılsın kapılarınız eviniz ile uyumlu olmadığı sürece istediğiniz görüntüyü elde edemezsiniz. Modern ve çağdaş iç kapılar eviniz için her zaman daha güzel bir seçenek olacaktır. Bunun için en iyi kapı imalatçısı şirket ile çalışmanız gerekmektedir. Online ya da fiziksel olarak gidip sipariş verebileceğiniz bir çok iç kapı modeli mevcuttur.

Türkiye İstanbul merkezli bir kuruluş olan EVKAP Orman Ürünleri Türkiye’nin en iyi kapı imalatçısı şirketi ünvanını taşımaktadır. 60 yıldan fazla tecrübeye sahip olan şirketimiz sizlere sayısız iç kapı çeşidi ile sunum yapmaktadır. Amerikan kapı, laminant kapı, lake kapı, PVC kaplama kapı, kompozit kapı, MDF kapı, Melamin kapı gibi bir çok ahşap kapı modeli ürün portföyümüzde mevcuttur. Web sitemizi incelediğiniz takdirde bütün kapı modellerinin renklerini ve tasarımlarını görebilirsiniz.

Ayrıca istek üzerine özel iç kapı imalatı da yapabilmekteyiz. Beyaz, kahverengi, krem, ahşap rengi, bordo gibi istediğiniz renk iç kapı imalatı yapabilmekteyiz. Dayanıklı, sağlam ve uzun yıllar gönül rahatlığı ile kullanabileceğiniz iç kapılarınız mevcuttur.

  1. Alacağınız Kapının Malzemesini Araştırın

 

Günümüzde meşe ağacı kapılarda çok fazla tercih edilen bir ağaç türüdür. Ve oldukça popüler bir mobilya ürünü haline gelmiştir meşe. Fakat bir diğer kapı çeşidi de ahşap kaplama kapılardır. Ahşap kaplama kapılar hem uygun fiyatlı bir üründür hem de çeşitli yüzeylerde kullanılabilir. Ayrıca hepsi de farklı renk seçeneklerinde mevcuttur. Ayrıca evinizin kapılarını camlı ya da camsız seçebilirsiniz. Mahremiyetinizi ön planda tutmak isterseniz camsız kapıları tercih edebilirsiniz.

  1. Kapı boyutunu ayarlayın

 

Standart iç oda kapısı boyutu 90cm x 210cm dir. Bu ölçüler ile kapı kasasının ölçüleri de düşünülmelidir. Kapı kasaları ve kapı kanatlarının birbirine montajının birkaç yöntemi vardır. Bu işlemleri takip ederek kapı montajını yapabilirsiniz.

  • Örneğin kör kasa ile kapılarınızı birleştirebileceğiniz bir yöntem vardır. Kör kasa ile kapı birbirine bağlanarak bu işlem gerçekleştirilir.
  • Bir diğer yöntem ise takoz kullanarak kapıyı sabitleme yöntemidir. Aşağıdaki görselde göreceğiniz şekilde kapınızı takoz ile bağlayabilirsiniz.
  • Ayrıca poliüretan köpük ile kapınızı sabitleyebilirsiniz. Kapının kasa boşluklarına sıkılan bu köpük sayesinde kapı montajı tamamlanır. Bu oldukça basit bir yöntemdir ve kapı montajı için sıklıkla tercih edilir.

Uygulamalı Kapı Montajı

Kapı kasalarının köşelerini birbirine monte edin. Bu işlem için tutkal, vida gibi malzemeler kullanabilirsiniz.

Daha sonra kapı çerçevesini tutacak kişiyi bulup menteşe yerlerini işaretlemelisiniz.
Menteşeleri kapıya yerleştirin, etraflarını işaretleyin ve oyukları oluşturmak için keskiyi kullanın. Çerçeve oyuklarını büyütmeniz gerekiyorsa, keskiyi tekrar kullanın. Menteşeleri kapıya ve ardından kapıyı çerçeveye sabitlemek için menteşe başına bir vida kullanın (vidalar sökülmemelidir). Kapı düzgün açılıp kapandığında, kalan vidaları sürün.

Veya, bitmemiş ahşap kapılar kullanıyorsanız ve boyasız bırakmak istiyorsanız, güzel bir yüzey elde etmek için zımparalamadan ve cilalamadan önce boşlukları esnek bir dolgu ile doldurun.

Yeni kapının yanlarından ve alt kısımlarından herhangi bir testere veya planya ile fazlalığı kesin. Kesme önerileri için kapı üreticisinin talimatlarını kontrol edebilirsiniz.

Kapı kenarları köpüklenir ve bu köpükleme işleminden sonra 24 saat beklenir. Köpüklerin iyice donması için bu işlem gereklidir. Eğer montajda takoz kullandıysanız o takozları çıkartmayınız. Ertesi gün kapının etrafındaki köpükler temizlenir ve kapı temiz bir görünüm kazanır.

Daha sonra kapınızın kollarının kullanımını, kapınızın kolay açılıp kapandığını test edebilirsiniz. Eğer kapınızın açılıp kapanmasında bir problem yok ise ve kapınız estetik ve modern görünüyor ise kapınız kullanıma hazırdır.

Böylelikle kapı montaj işleminiz bitmiştir. İyi günlerde kullanmanızı dileriz. Tabi ki kapı montajını siz yerine usta yaparsa bu farklı bir maliyettir. EVKAP başarılı ekibiyle birlikte kapılarınızın montajını yapabilmektedir. Daha fazla bilgi için lütfen bizimle iletişime geçiniz.
IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.