HOŞ GELDİNİZ
Hızlı ve güvenli alışverişe giriş yapın!
HENÜZ ÜYE DEĞİL MİSİNİZ?
Kolayca üye olabilirsiniz.

Parke mi Kapı mı Önce Yapılır?

16-01-2024 23:52
Parke mi Kapı mı Önce Yapılır?
Parke mi Kapı mı Önce Yapılır?

Yeni bir eve taşınmadan önce tadilat yaptıracaklar için en çok sorulan parke mi kapı mı önce yapılır sorusudur.  Parke ve kapı, bir evin tasarımında ve yapımında önemli unsurlardır ve bu unsurların sırasıyla yapılması, hem estetik hem de fonksiyonel açıdan önemli bir karar anıdır.

İnşaat sürecinde olan bir evde parke ve kapının hangi sırayla yapılacağı konusunda birkaç farklı yaklaşım bulunmaktadır. Birçok kişi için, zemin döşemesi olan parke, evin temel unsurlarından biridir. Bu bağlamda; parke mi yoksa kapı mı önce yapılır sorusunun yanıtı ise parkedir.

Peki neden kapı montajından önce parke yapılır, kafanızı hiç karıştırmadan öğrenelim.

EVKAP KAPI olarak Türkiye’nin en eski ve en tecrübeli iç kapı üreticisi vasfını taşıyoruz. 75 yıllık tecrübemiz ile size neden kapıdan önce parke yapılır sorusunu yanıtlıyoruz. İç kapı ihtiyaçlarınız için ise tek yapmanız gereken linki tıklayarak iç kapı modellerini incelemektir.

iç kapı fiyatları

Neden Kapıdan Önce Parke Yapılır?

neden kapıdan önce parke yapılır

Kapı montajının erken aşamalarda gerçekleştirilmesi, inşaat sürecinin güvenlik ve erişim açısından sıkıntıya girmesine neden olabilir. Çünkü parke montajı kapıdan sonra yapılırsa parke parçalarının zemine montajı daha zor olacaktır. İşte bu yüzden öncelikle parke döşemesi yapılır. Bunun en temel sebebi parke yapılırken zemin bozukluklarının da düzeltilmesidir. Bu sayede kapı ve parke arasındaki boşluk ayarlanır ve kapı altında fazla boşluk kalması önlenir.

Parke ve şilte kalınlığı doğru bir şekilde ayarlandığı zaman kapının açılıp kapanmasında bir sıkıntı olmaz.

Son olarak belirtmeliyiz ki inşaat sürecinde parke mi yoksa kapı mı önce yapılmalı sorusu, ev sahibinin tercihlerine, tasarım hedeflerine ve inşaat planlamasına bağlı olarak değişebilir. Bu kararı verirken, hem estetik hem de pratik faktörlerin dikkate alınması önemlidir.


Bonus 5 Soru & 5 Cevap

1.       Fayans üstüne parke olur mu?

Evet, fayans üstüne parke yapılmasında bir sakınca yoktur.

2.       Mutfak zemini parke olur mu?

Evet, suya ve neme dayanıklı parke seçerek mutfak zeminine parke uygulaması yapabilirsiniz.

3.       Önce boya mı yoksa parke mi yapılır?

Evin iç mekanlarını yenilemek veya tasarlamak istediğinizde, zemin kaplamaları olarak ahşap veya laminat parke tercih ediyorsanız, boya badana işlemleri öncesinde döşeme işlemlerini gerçekleştirmeniz uygun bir strateji olacaktır. Ahşap veya laminat parke montajı sırasında, malzeme kesimi ve yerleştirilmesi sürecinde süpürgeliklere ve zeminle temas eden duvar yüzeylerine hafif hasarlar meydana gelebilir. Bu nedenle, iç cephe boyama sürecine başlamadan önce, döşeme işlemlerini tamamlamak ve zemini korumak önemlidir.

4.       Evde eşya varken parke yapılır mı?

Evet, evde eşya varken parke yapılır, sadece eşyaların farklı bir odaya taşınması gerekmektedir.

5.       Banyoda parke kullanılır mı?

Banyo nemli ve çok ıslak bir bölge olduğu için banyoda parke kullanmak doğru olmayacaktır. 

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.