HOŞ GELDİNİZ
Hızlı ve güvenli alışverişe giriş yapın!
HENÜZ ÜYE DEĞİL MİSİNİZ?
Kolayca üye olabilirsiniz.

Kapı Kolu Nasıl Sökülür?

18-03-2022 02:26
Kapı Kolu Nasıl Sökülür?

Kapı Kolu Nasıl Sökülür?

İç kapılar çok uzun yıllar kullanılan ürünlerdir. Kapı kolu da uzun yıllar boyunca  kapınıza eşlik eden kapı aksesuarıdır. Kapıların açılıp kapanmasına yarayan kapı kolları zamanla eskiyebilir. Kapınızı değiştirmek istemeseniz bile kapı kolunu değiştirmek isteyebilirsiniz. Bu noktada kapı kolu nasıl sökülür sorusuna yanıt arıyor olabilirsiniz. Bugün sizlerle kapı kolu nasıl sökülür ve kapı kolu sökerken nelere dikkat edilmelidir kısaca inceleyeceğiz.
 

Kapı Kolu Nasıl Değiştirilir?

Evkap iç kapı üreticisi olarak kapı kolları konusunda çok fazla soru almaktadır. Bizler de size yardımcı olmak adına kapı kolu söküm aşamalarını sizler için derledik. Kapı kolu söküm işlemlerini inceledikten sonra en modern iç kapı modelleri inceleyebileceğiniz sayfamızı tıklayarak görebilirsiniz. Kapı kolu nasıl değiştirilir sorusunun yanıtını aşağıda bulabilirsiniz.

Kapı Kolu Söküm Aşamaları

Burada kapı kolunu sökerken takip etmeniz gereken bazı adımlar bulunmaktadır.

4 adımda kapı kolu sökümü

  1. İlk önce eski anahtar deliğinin dış çerçevesi yerinden çıkarılır.
  2. Daha sonra kapı kolunun ayna olarak adlandırılan dış çerçevesi yerinden sökülür.
  3. Ardından şarjlı vidalama ya da tornavida kullanarak kapı kolunun vidaları sökülür.
  4. Son olarak kapı kolunun içeride kalan pimi yerinden sökülür.

İşte kapı kolu söküm aşamaları bu kadar basittir. Yeni kapı kolunu yerine takarken ise 4. Adımdan başlayarak yeni kapı kolu yerine takılır. Bu bağlamda yeni kapı kolunu takarken;

  1. Öncelikle kapı kolunun içine takılan pim kapı deliğine takılır.
  2. Daha sonra tek parça halinde gelen kapı kolu yerine yerleştirilir.
  3. Son olarak ise vidaları tornavida ya da şarjlı vidalama ile yerine taktıktan sonra kapı kolu kullanıma hazır hale gelir.

4 basit adımda kapı kolu söküm işlemi gerçekleştirilir. Peki her kapı kolu aynı şekilde mi sökülür? Topuz kapı kolu nasıl sökülür onu da kısaca inceleyelim.

Topuz Kapı Kolu Nasıl Sökülür?

Topuzlu kapı kolu değiştirirken kullanabileceğiniz çok basit bir yöntem vardır. Kapı kolunun topuzunda bulunan deliğe bir iğne ile sertçe bastırırsanız topuz kapı kolu yerinden çıkacaktır. Ardından topuz kapı kolunun aynasını yerinden sökmelisiniz. Ayna söküldükten sonra vidalar yerinden çıkarılacaktır. Vidalar da söküldükten sonra topuz kapı kolu yerinden kolaylıkla çıkacaktır.

Daha sonra yeni topuz kapı kolunu yerine takmak için ise aynı işlemler tekrar edilir. Öncelikle topuz kapı kolu yerine takılır, daha sonra ayna kapı koluna geçirilir ve kapı kolu kapıya monte edilir. Ardından diğer topuza karşılık gelecek şekilde 2. Topuz yerine takılır. Bu şekilde topuz kapı kolay değiştirilmiş olur.

Kapı Kolu Sökerken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Kapı kolu sökerken yaralanma kolay kolay olmaz ama gene de sizler kapı kolu sökerken kontrollü bir şekilde hareket ediniz. Örneğin kapı kolunun vidalarını sökerken kapıya çok fazla yükünüzü vermeyiniz. Bu işlem oldukça kolaydır ve çok az bir yük vererek kapı kollarını kolaylıkla değiştirebilirsiniz.

Yeni kapı kolunu da yerine takarken bozmamak için verilen adımları takip ediniz. Bu adımlar sizin için uğraşmadan ya da herhangi bir ustaya ihtiyacınız olmadan kapı kolunu değiştirmenizi sağlayacaktır. Bu hem kapı kolunu değiştirmenin maliyetini düşürür hem de size kendin yap projesi oluşturmuş olur.

O zaman eski kapılarınızı ve kapı kollarınızı değiştirmek için neyi bekliyorsunuz? Evkap sitesini inceleyerek en güzel iç kapı modellerini inceleyebilir ve satın alabilirsiniz. En ucuz iç kapı modelleri burada!

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.